Záhadně ztracený volební program ANO nalezen

přidáno: 23. 10. 2014 2:46, autor: Pražské Fórum   [ aktualizováno 23. 10. 2014 2:46 ]

Praha 23. 10. 2014

Pražskému fóru se podařilo vypátrat ztracený volební program hnutí ANO pro komunální volby v Praze. Abychom předešli dalším škodám na dobrém jménu hnutí, obratem jej posíláme předsedovi Andreji Babišovi, krajské předsedkyni Radmile Kleslové a jedničce kandidátky do Zastupitelstva hl. m. Prahy Adrianě Krnáčové. Zároveň touto cestou o nálezu informujeme média.

Krátce před volbami se rozšířila fáma, že hnutí ANO jde do komunálních voleb v Praze bez programu. Adriana Krnáčová toto tvrzení v Otázkách Václava Moravce dementovala s poukazem na to, že se za podivných okolností ztratil na cestě do České televize.

Pražské fórum bylo vůči této fámě od začátku skeptické. Nevěřili jsme, že by tým profesionálů kolem pana Babiše a paní Krnáčové šel do voleb jen tak bez programu. Prostě jsme po programu hnutí ANO začali intenzivně pátrat,“ vysvětluje předsedkyně Pražského fóra Tereza Kněžourková okolnosti, které předcházely tomuto významnému nálezu.

Zapojili jsme řadu dobrovolníků, spolupracovali i psovodi a potápěči. Díky pomoci všech zúčastněných se dnes v časných ranních hodinách podařilo program konečně najít,” doplňuje k průběhu pátrání Martin Veselý.

Pražské fórum považuje tento program za velmi zajímavý a přínosný pro Prahu. Proto věříme, že se hnutí ANO podaří s podporou dalších politických uskupení, které uspěly ve volbách do Zastupitelstva hl. m. Prahy, níže uvedené body brzy prosadit.

Zapojení Pražanů do rozhodování o rozvoji města

Prostě budeme brát podněty občanů vážně.

Prostě uděláme veřejně přístupnou databázi vstupů od občanů a budeme z ní čerpat při zadávání územně plánovací dokumentace.

Územní studie budeme zadávat prostě transparentně formou veřejné architektonické soutěže s povinným zohledněním podnětů veřejnosti.

Otevřený rozpočet

Hospodaření města má být prostě transparentní.

Občané mají prostě rozumět, jak bude město hospodařit a proč. Proto stručně shrneme a vysvětlíme plánovaný rozpočet na portálu hl. m. Prahy.

Nebudeme v rozpočtu nic měnit za zády občanů. Prostě zveřejníme na webu změny rozpočtu schválené Radou hl. m. Prahy.

Lepší dostupnost informací prostřednictvím portálu hl. m. Prahy

Prostě Pražanům usnadníme získávání informací online.

Prostě umožníme Pražanům, aby se mohli prostřednictvím aplikace dotazy.praha.eu ptát nejen radních, ale všech zastupitelů.

Bez vytáček zveřejníme všechny smlouvy, které Magistrát hl. m. Prahy uzavře. Kompletně, včetně příloh.  Zveřejníme taky všechny faktury, protože tak je to prostě fair.

Snazší interakce občanů a jejich volených zástupců

Zastupitelé a radní jsou tu prostě pro lidi.

Je nesmysl, aby se občan musel ráno fyzicky dostavit na Magistrát, když se chce po obědě na něco zeptat zastupitelů. Prostě zavedeme online přihlášku.

Občan tu není od toho, aby uháněl svého zastupitele. Má prostě vědět, kdy a kde se s ním může sejít. Prostě zavedeme pravidelné konzultační hodiny zastupitelů.

ANO, prostě to všechno uděláme!